Vad handlar denna sida om?

Välkommen, kul att du hittade hit! Om du är intresserad av fotografering i allmänhet och råkar ha en egen iPhone – då har du hamnat alldeles rätt! Ett stort antal artiklar på våra sidor handlar om just detta: Fota med Iphone!

Vad är det som gör att 98% av alla iPhone-ägare drar sig för att ta ”riktiga” foton?
Det har inget att göra med talang, erfarenhet eller megapixlar. Och det är något som kan påverka blivande fotografer likaväl som professionella.

Problemet är enkelt…

När de flesta plockar fram sin digitala systemkamera hanterar de denna oftast mycket seriöst. De tar sig tid att komponera en bild. De går runt för att hitta den optimala fotovinkeln. De ser till att motiivet är välexponerat och skarpt. Detta tar några sekunder men detta är väl använd tid

Vad händer då när en iPhone-användare tar bilder?

Oftast tar de en bild av det första de ser utan att tänka på komposition, fotovinkel eller exponering eftersom de tror att en iPhone endast är bra på att ta snabba bilder med.

Och resultatet?….

De kommer aldrig att få annat än snabbt tagna bilder med sin iPhonekamera. Det vill säga om de inte ändrar sig!

Som tur är finns det en annan grupp av iPhone-ägare även om denna grupp är ganska liten – än så länge.

Dessa människor vet om att iPhonen har en kraftfull kamera som faktiskt kan ta underbara bilder vilket är anledningen till att de ger varje tagen bild den uppmärksamhet den förtjänar.

iPhonen är de kamera de föredrar och är ofta den enda kamera de använder. De tänker igenom sina motiv, kompositioner, skärpa och exponering innan de trycker på avtryckaren.

Dessa människor är de som alltid tar fantastiska bilder med iPhone, bilder som beundras på sociala medier och bilder som ofta finns med i topp vid fototävlingar.

Attityden är inte det enda som gör skillnad vid iPhonefotografering. Men om man inte har rätt attityd kommer man aldrig förbi snabbildsmentaliteten. Hur du behandlar din kamera gör en stor skillnad!

Så hantera den med den respekt den faktiskt förtjänar!

Denna sida liksom alla de andra på denna site är tillägnade fotografering med iPhone
Vi har samlat material om fotolära, hantering av kameran, efterbearbetning av bilder men dessutom tester av både programvaror och utrustning.

En hel del finns även att kunna läsa helt gratis men den största delen av allt material får du bara tillgång till som registrerad Medlem. För 27 öre per dag har du massor av läsning som du kan tillgodgöra dig.

newsletterFölj vad som händer via vårt Nyhetsbrev
Så fort en ny artikel, test eller recension publiceras meddelar vi detta till alla de som önskar. Anmäl dig du också för att få ta del av dessa utskick, du kan avregistrera dig enkelt när som helst om du tröttnar.

I spalten längst till höger hittar du ett formulär där du snabbt kan registrera dig.

Kommunicera med andra i vårt Forum

I vårt medlemsforum kan du ställa frågor och be om hjälp. Du kan dela med dig av dina erfarenheter till andra och skapa nya ämnen. Du kan dela med dig av dina egna bilder och kanske få dem bedömda av andra?